Website laden..

2007

Hoe komt de Hei aan z'n Bierfesten?

Die Heise Bierfesten zijn een initiatief van zeven enthousiaste Heidenaren (Marcel van Doorn, Jhon-Pieter Hendriks, Wijnand van de Bogaart, Guul van Deursen, Ton van Rooij, Erik van Mierlo en Nicky Kuypers) die zich laten inspireren door het befaamde Oktoberfest in het Duitse München.

 

2007

Hoe komt de Hei aan z'n Bierfesten? (Vervolg)

Want sinds de zeven zich in 2005 voor het eerst lieten onderdompelen in het feestgedruis van het Oktoberfest, zijn ze verkocht. "Het is de enorm gezellige sfeer met al die verschillende nationaliteiten die dit evenement zo speciaal maakt", zegt Jhon-Pieter Hendriks, één van de initiatiefnemers.

"En wij willen die sfeer en gezelligheid dus naar de Hei halen", vult Marcel van Doorn, voorzitter van de feestcommissie, aan. Het idee voor het houden van de Bierfesten in hun eigen dorp, kreeg tijdens de laatste editie van het Oktoberfest definitief gestalte. De heren beleggen in oktober 2007 een vergadering, richten stichting The Party Pigs op en vervolgens gaat het balletje razendsnel rollen...

2008

1e editie Die Heise Bierfesten

Een grote tent, bier, braadworsten, feestmuziek en lederhosen: dat zijn de eerste ingrediënten voor een onvervalste Duitse sfeer. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2008 vindt in het weiland op de hoek van de Kerkendijk-Nieuwendijk de eerste editie van Die Heise Bierfesten plaats.

2008

In Deutsche Sferen

Iedereen reageert direct enthousiast op het initiatief van het zevental. Vergunningen, vrijwilligers, sponsoren; het is in no-time geregeld. Er is zelfs Duits bier en ook de aankleding van de feestlocatie is geheel in Duits-Oostenrijkse stijl. Net zoals de muziek en de catering.

2008

Iedereen op de banken

Het programma is allerminst bescheiden. Met publiekstrekkers als Rosentaler, Da Ma Zoeë, Die Lustigen Freunde en de Feigling-Après Ski Party krijgen de initiatiefnemers van de Heise Bierfesten het publiek op de banken. Het eerste jaar komen er maar liefst 850 bezoekers.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht; op de zondagmiddag kunnen zij zich uitleven op een speelweide met luchtkussens die onder toezicht staat van heuse nanny’s.

2009

Dat vraagt om een vervolg

De succesvolle eerste editie vraagt natuurlijk om een vervolg. En die komt er ook in 2009. De sfeer is weer geweldig en er komen 1.250 bezoekers.

2009

Wir lieben onze vrijwilligers!

Die Heise Bierfesten draait vanaf de start op vrijwilligers. Mensen die het gezellig vinden om mee op te bouwen of achter de bar te staan tijdens het weekend. Met de groei van Die Heise Bierfesten groeit het aantal vrijwilligers mee. In het jubileumweekend van 2017 zijn er ongeveer 400 vrijwilligers actief.

2009

Blaaskapellen en lokale artiesten

Sinds het begin van Die Heise Bierfesten is er in het programma altijd ruimte voor blaaskapellen en lokale artiesten. Dit is al die jaren zo gebleven. In het jubileumjaar 2017 hebben we zelfs een echt blaaskapellenfestival op zondagmiddag!

2010

Die Heise Bier Fest Zelt

In het derde jaar van Die Heise Bierfesten komt er een nieuwe, nog grotere tent:  Die Heise Bier Fest Zelt. De ophoging van de capaciteit zorgt voor weer een groei naar 1.650 bezoekers in twee dagen.

2011

Aan vrouwelijke schoon geen gebrek

Alhoewel je misschien anders vermoedt, zijn we bij Die Heise Bierfesten in de gelukkige omstandigheid dat we gemiddeld meer vrouwelijke bezoekers dan mannelijke hebben.

2011

Aankleding krijgt een impuls

In het vierde jaar besteden we extra veel aandacht aan de aankleding van het terrein en de Festzelt. Zo krijgen alle barren voorzetbuffetten. Ook introduceren we dit jaar voor het eerst online kaartverkoop.

2011

Schutterijen zorgen voor geweldige sfeer

Na een aantal jaren Die Heise Bierfesten is er een geweldige traditie ontstaan: de schutterijen. Hele vriendengroepen dossen zich uit en komen op zaterdag strijden om de titel beste schut van Die Heise Bierfesten. Van worst happen tot Lederhosen hangen en van vat tillen tot pul atten, niks is deze schutten te gek. En dat zorgt altijd voor een grandioze sfeer!

2012

5 Jahr Die Heise Bierfesten

Tijdens het vijfjarig jubileum betrekken we voor het eerst de vrijdag bij het weekend. Hierdoor krijgt het bezoekersaantal natuurlijk een flinke boost. Dit stijgt naar 4.000 bezoekers.

2012

Aanschaf Heise promocamper

Iedereen in de regio heeft hem vast een keer zien langsrijden of geparkeerd zien staan: de Heise promocamper!

2012

Ein Prosit!

2012

WK Fustrollen

Die Heise Bierfesten blaast in 2012 het WK Fustrollen weer nieuw leven in. Met Rob Scheepers als presentator en een hoofdprijs van 100 consumpties staat dit onderdeel garant voor spektakel.

2013

Eins, zwei, drei...

2013

Nieuwe entree

In 2013 bouwen we een geheel nieuwe houten entree. Voordat bezoekers het terrein betreden wanen ze zich nu al in Beieren in Brabant.

2013

Wilkommen im Himmel der Hei!

2014

Koning Paul

In 2014 organiseren we voor de eerste keer een Koning verkiezing. Wie mag zich König Ludwig van Die Heise Bierfesten noemen met alle privileges die daarbij horen? Na een spannende stemstrijd op Facebook kroont Paul Haazen zich tot Konig Ludwig.

Paul Haazen helpt al jaren mee met opbouwen en is lid van de technische dienst, dus een betere Koning kunnen we ons niet wensen.

De eerste Koning van de Heise Bierfesten zal ook de enige Koning van Die Heise Bierfesten zijn. Na een noodlottig ongeval in 2016 overlijdt Paul Haazen. De organisatie besluit daarom om nooit meer een Koning verkiezing te organiseren, zodat Paul Haazen voor altijd de Koning van Die Heise Bierfesten is. In Die Heise Bier Fest Zelt is vanaf 2017 een mooi eerbetoon aan Paul te bewonderen.

2014

Beieren in Brabant

2015

Ons eigen bier: Die Heise Kneiter

In 2015 introduceren we onze eigen bier: Die Heise Kneiter! Een heerlijke schwer blond bier, zu geniessen, nicht zu saufen.

2015

Es ist mir w├╝rst

Een goede bodem is natuurlijk wel nodig tijdens Die Heise Bierfesten. Daarom zorgen we elk jaar voor de lekkerste Heise Speisen. In 2015 introduceren we op vrijdag Die Frohe Anderhalbe Stunde. Tegen vette korting kan iedereen dan een goede bodem leggen voor de rest van het weekend.

2015

Koningin Danielle

Na de Koning verkiezing in 2014 is het in 2015 tijd voor een Koningin verkiezing. Daniëlle van den Heuvel mag zich de eerste Koningin van Die Heise Bierfesten noemen. En wat voor een! Iedereen die er bij is vergeet nooit meer het gezicht van Jack Poels van Rowwen Hèze als Koningin Daniëlle naast hem op het podium een lied meezingt en vervolgens een volle pul at. Wat een Koningin!

2015

Die Heise Bier Cantus

Wat is er gezelliger dan samen singen und saufen? Dat denken wij in 2015 als we Die Heise Bier Cantus introduceren op de zondagmiddag.

2015

Jetzt geht's los

2016

Breakdance op het terrein

Het is niet voor iedereen weggelegd om een ritje te maken, maar de breakdance geeft het festivalterrein een geweldige uitstraling!

2016

Heise Mega Park

Naast de Heise Bier Fest Zelt is er dit jaar een tweede tent: het Heise Mega Park. Deze tent is gebaseerd op het Mega Park op Mallorca. In deze knotsgekke partytent zorgen diverse dj’s en liveacts met hun combinatie van feest- en dancemuziek voor het ultieme vakantiefeestgevoel waarbij de confetti en opblaasdieren de bezoekers om de oren vliegen!

2016

Recordaantal bezoekers

Met een recordaantal van 8.300 bezoekers beleeft Die Heise Bierfesten een grandioze 9e editie. Het terrein is qua oppervlakte dubbel zo groot als het jaar ervoor. De toevoeging van het Heise Mega Park, de breakdance en de gezellige eetkramen met het centrale eetplein in het midden zorgen voor een echte festivalsfeer.

2016

Sind Sie dabei im Himmel der Hei?

2017

10 Jahr Die Heise Bierfesten

En dit jaar pakken we op 25, 26 en 27 augustus 2017 flink uit tijdens onze jubileumeditie: 10 Jahr Die Heise Bierfesten. Kom alvast helemaal in Deutsche Sferen met ons geweldige jubileumlied: Im Himmel der Hei!

Im Himmel der Hei!

2017

De jubileumeditie

10 Jahr Die Heise Bierfesten werd groots gevierd!