Website laden..

Delen:    

Die Heise Bierfesten 2016 trekt recordaantal bezoekers

Jong en oud kwamen afgelopen weekend weer naar het festivalterrein in Someren –Heide om party zu machen. Met een recordaantal van 8.300 bezoekers beleefde Die Heise Bierfesten een grandioze 9e editie. Bekijk de aftermovie

 

Het terrein was qua oppervlakte dubbel zo groot als vorig jaar. De toevoeging van het Heise Mega Park, de breakdance en de gezellige eetkramen met het centrale eetplein in het midden zorgden voor een echte festivalsfeer.

Op vrijdag passeerden 2.500 bezoekers de kassa’s. Het duurde niet lang voordat de mensen met een pul bier in de hand op de tafels stonden te dansen. Zij genoten onder meer van optredens van Beck und Bauer, de Sjonnies, Daredevils en WC Experience.

Hoogtepunt van de avond was het optreden van Die Atzen. Nog nooit speelde dit Duitse duo op een Nederlands podium. Met hun hits Das geht ab, Ich will abgehen en Disco pogo lieten zij de Heise Bier Fest Zelt trillen op zijn grondvesten.

Op vrijdagavond om 19.00 uur opende het Heise Mega Park voor het eerst de deuren. Het Heise Mega Park is de Heise variant op het Mega Park in Mallorca. Hier draaiden dj’s house en dancemuziek met een Duitse knipoog. Zowel op vrijdag als zaterdag was deze tent met een capaciteit van 500 personen constant vol. De combinatie van muziek, danseressen en biertorens zorgden voor een topsfeer.

[algemene-afbeeldingen] - sfeerafbeelding-heise

De zaterdag was met 3.800 bezoekers de drukstbezochte dag. Om kwart voor 4 stond de eerste groep al voor de deur, terwijl het programma pas om 17.00 uur begon met de Schuttenspellen.

Een recordaantal van 15 schutten streden dit jaar tegen elkaar. Toen burgemeester Veltman om 20.00 uur Die Heise Bierfesten officieel opende was de tent al tot de nok toe gevuld met één grote feestvierende massa. Zij werden vervolgens op hun wenken bediend door de optredens van Powerbuam, Anseltaler en DJ Otto Wunderbar.

Zondag is traditioneel de familiedag . Door het slechte weer in de ochtend besloot de organisatie de diverse kermisattracties naar binnen te verplaatsen. Toen de zon begin van de middag doorkwam vonden 2.000 bezoekers de weg naar de festivalweide om te genieten van de laatste dag van de Bierfesten.

Kinderen konden een kinderkaart kopen waarmee ze gratis in alle attracties konden en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Hun ouders en de andere bezoekers zongen ondertussen uit volle borst mee met de Cantusband. Daarna zorgden Da Ma Zoeë, Willy aus Kevelaer en Die Stimmungsmatties dat de bezoekers niet stil konden blijven staan.

Beck en Bauer zorgde met hun Zupertolle discoshow voor een grandioze afsluiting van Die Heise Bierfesten 2016. Tijdens deze afsluitende show maakte voorzitter Marcel van Doorn van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers uitgebreid te bedanken. Ook dit jaar hielpen er ruim 350 vrijwilligers mee tijdens en rondom het weekend.
Volgend jaar bestaan Die Heise Bierfesten 10 jaar en dat gaat groots gevierd worden. Het festival vindt dan weer gewoon plaats in het laatste volle weekend van augustus (25 ,26 en 27 augustus).

Die Heise Bierfesten 2023 - Offizielles Aftermovie

...

Plattegrond 2023

We presenteren het Die Heise Bierfesten 'Dorf' 🤩. Waar ben jij dit weekend vooral te vinden?...